4 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑΘΗΝΑ
Time: 21.00
Venue: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Συμμετέχουν αφιλοκερδώς με αλφαβητική σειρά:

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Μελίνα Ασλανίδου
Γλυκερία
Στέλιος Διονυσίου
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Μελίνα Κανά
Γιάννης Κότσιρας
Κώστας Μακεδόνας
Χρήστος Μάστορας
Μίνως Μάτσας
Μανώλης Μητσιάς
Δημήτρης Μπάσης
Γιώργος Νταλάρας
Μίλτος Πασχαλίδης
Αντώνης Ρέμος
Μαρία Φαραντούρη

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την αγορά δενδρυλλίων και για ενέργειες που στοχεύουν στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Η προπώληση ξεκίνησε!
Κερκίδες: 16€
Αρένα : 18€
Για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Είσοδος για τα άτομα με αμαξίδιο δωρεάν μαζί με το συνοδό τους.

Λίγα λόγια για το Λευτέρη Παπαδόπουλο…

Γέμισε το ελληνικό τραγούδι με εικόνες και αισθήματα μιας Ελλάδας στα εύκολα της και στα δύσκολά της, αλλά πάντα και πάνω απ’ όλα στα πιο ανθρωπινά της. Από το παιχνίδι στις γειτονιές γύρω από την Πλατεία Βικτωρίας και την οδό Αριστοτέλους, από την Καισαριανή και το Χελιδόνι και τη Χούντα και τη Μεταπολίτευση, μέχρι τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο στιχουργικό κεφάλαιο στο Ελληνικό τραγούδι.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έγραψε κι εμείς τραγουδήσαμε, και τραγουδάμε τις συνεργασίες του με τους μεγάλους συνθέτες. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος περιέγραψε τις ζωές μας και γι αυτό αγαπήθηκε και αγαπιέται διαχρονικά. Στην πραγματικότητα δε χρειάζεται καμιά εισαγωγή, καμιά περιγραφή, κανένα βιογραφικό και κανένα δελτίο τύπου. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είναι ο Πρόεδρος, είναι ο άνθρωπος που έβαλε σε στίχους ολόκληρη τη ζωή μας.

Καμιά συναυλία δε χωράει το έργο του γιατί ό,τι και να σταχυολογήσεις από αυτό, όποιες από τις μεγάλες επιτυχίες ή ακόμα και από τα κρυφά και ξεχωριστά και να επιλέξεις, αναγκαστικά θα μείνουν τραγούδια εκτός, αλλά στην ουσία ο στόχος είναι ένας. Να τραγουδήσουμε. Όλοι μαζί με τους σπουδαίους ερμηνευτές που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον δικό τους Λευτέρη Παπαδόπουλο ο καθένας.